Sådan hækler du tofarvet bølgemønster

Total
19
Shares

Du har sikkert set en masse tæpper med de her bølger! Hvis du ikke ved, hvad du skal lave næste weekend, så anbefaler vi, at du kaster dig ud i et tæppe med bølgerne. Det hedder bølgestrik og i denne prøve skal vi hækle i to farver, men du kan hækle mønstret i lige så mange farver, som du har lyst til. Det er et let mønster, som du nemt kan hækle et babytæppe i, hvis du bruger pastelfarver, men du kan også få et mere moderne udtryk, hvis du bruger klare farver. Det er hurtigt hæklet og det kræver din opmærksomhed indtil sidste maske er taget af hæklepinden.

Bølgemønstret hækles over et antal masker, der kan divideres med 12 plus 3 masker ekstra. Du kan bruge hvilket som helst slags garn, uanset størrelse og tykkelse. Du bør kende til fastmasker, halve stangmasker, stangmasker og tredobbelte stangmasker. Frygt ej, hvis en af maskerne hopper af hæklenålen, du kan få hjælp ved at se vores tutorials, så der er ingen undskyldning for ikke at gå i gang med tæppet.

Vi begynder med en række luftmasker med farve A og vi hækler 12 luftmasker plus 3 ekstra luftmasker. I denne tutorial har vi lavet 24 plus 3 luftmasker. Vi starter med at hækle bølgen fra den korteste og op til den længste maske.

Række 1: Hækles med farve A. Husk på, at de 3 ekstra luftmasker udgør første maske, derfor skal du begynde at hækle i fjerde maske fra hæklenålen. *Hækl 2 fastmasker, 2 halve stangmasker, 2 stangmasker, 2 tredobbelte stangmasker, 2 stangmasker og 2 halve stangmasker*. Gentag fra * til * indtil slutningen af rækken.

Række 2: Hækl 5 luftmasker og 1 tredobbelt stangmaske med farve B. *Hækl 2 stangmasker, 2 halve stangmasker, 2 fastmasker, 2 halve stangmasker, 2 stangmasker og 2 tredobbelte stangmasker*. Gentag fra * til * indtil du har 11 masker tilbage. Hækl 2 stangmasker, 2 halve stangmasker, 2 fastmasker, 2 halve stangmasker, 2 stangmasker og 1 tredobbelt stangmaske.

Række 3: Gentag række 2 med farve B.

Række 4 og 5: Gentag række 1.

 

Gentag række 1 til 5 indtil ønsket længde. Du kan hækle et væld af farvekombinationer med de mange farvemuligheder fra We Are Knitters! Og husk at tagge dine projekter med hashtagget #weareknitters på de sociale medier. .

You May Also Like

Sådan hækler du rundt

    Hvis du har set de berømte oldemorfirkanter og har forelsket dig i deres farmer og form, eller set sommertasker lavet med chunky bomuld, som du kan bruge hele…
View Post