Sådan hækler du rundt

Total
1
Shares

 

 

Hvis du har set de berømte oldemorfirkanter og har forelsket dig i deres farmer og form, eller set sommertasker lavet med chunky bomuld, som du kan bruge hele sommeren, uanset om det er på standen eller i bjergene, eller baretter eller hæklede hatte… De starter alle med den samme maske: de er alle lavet ved at hækle rundt. Følg med i dette indlæg, og vi vil lære dig, hvordan man gør det.

 

Til denne vejledning bruger vi en 5mm hæklenål og et nøgle Pima cotton.

 

Før du begynder, er de eneste ting du skal vide hvordan man laver luftmasker, fastmasker og kædemasker.

 

Der er to måder man kan hækle rundt på: Lukke omgangene eller hækle i spiral. I dette eksempel vi vil vise dig hvordan man hækler rundt ved at lukke omgangen med en kædemaske:

 

  1. Lav en magisk cirkel og hækl de første masker, der er vist i mønsteret, inden i ringen. I dette tilfælde skal v bruge fastmasker. Du kan tjekke vores video “How to crochet the magic circle” for at se hvordan den laves trin for trin.

 

  1. Lave n kædemaske ved at sætte nålen in di den første maske. Dette vil lukke omgangen. Når du hækler rundt, arbejder du altid på retsiden. Du skal ikke vende arbejdet i begyndelsen af en række, da du begynder den nye række i den samme maske, som du afsluttede den forrige i.

 

  1. For at begynde en ny række skal du hækle det antal luftmasker der passer til den maske du burger. 1 luftmaske hvis du hækler fastmasker. 3 luftmasker hvis du hækler stangmasker… I dette tilfælde skal vi hækle rækken i fastmasker, så vi skal kun hækle en luftmaske.

 

  1. Hækl maskerne, og lav udtagningerne som der er vist i mønsteret. I dette tilfælde, skal vi lave en udtagning i hver af maskerne. Husk at den første luftmaske erstatter den første masker, og du skal derfor tælle den med.

 

  1. Når du har hæklet alle maskerne i rækken, skal du lukke den med en kædemaske i den første luftmaske du begyndte rækken med.

 

I næste række, skal du følge de samme trin: Begynde rækken med en luftmaske, lave de nævnte udtagninger, og lukke runden med en kædemaske i den første luftmaske.

 

 

Som du kan se, er det sjovt og nemt at hækle rundt. Vi håber du vil dele dine fremskridt med denne teknik på de sociale medier ved at bruge hashtagget #weareknitters.

You May Also Like