Sådan hækler du jasminmønster

Total
3
Shares

 

Jasminmønster bliver betragtet som et af de sværeste mønstre i hækling. Kan du tro det? Det kan vi ikke! Du vil se at med vores trin for trin guide, bliver det super nemt for dig at hækle dette tykke, vendbare mønster, som vil komplementere dit tilbehør og andre efterårsting perfekt.

 

Til denne tutorial har vi brug en 5 mm hæklenål og et nøgle Meriwool i Aquamarine. Lyse farver er perfekte til dette mønster J

Før vi begynder, er de eneste ting du har brug for at vide, hvordan du hækler luftmasker og fastmasker.

Dette mønster udgøres af flere ”kronblade” som vi vil forbinde på et par forskellige måder. Nu vil vi vise dig hvordan du laver et af dem:

 1. Start med at hækle 2 luftmasker.

 1. Uden at flytte hæklenålen fra den luftmaske den er i, trækker du hæklenålen opad for at gøre masken længere. Sørg for at masken ikke er for stram, så vil det gøre de følgende trin meget nemmere.

 1. Slå garnet om hæklenålen.

 1. Stik hæklenålen ind i samme luftmaske, tag fat i tråden, som vist på billedet ovenfor.

 1. Træk garnet gennem masken. Nu har du 3 masker på hæklenålen.

Gentag trin 3, 4 og 5 to gange mere, indtil du har 7 masker på hæklenålen.

 1. Slå garnet om hæklenålen.

 1. Hold fast forneden i garnet du lige har brugt til at lave den lange luftmaske med din tommel- og pegefinger. Hold det fast her, for du skal bruge det til at afslutte kronbladet af med.

 1. Træk garnet gennem alle maskerne på hæklenålen.

 1. Træk garnet gennem løkken mellem din venstre hånds fingre og hækl en fastmaske: Træk garnet igennem, slå garnet om hæklenålen, træk garnet gennem de to masker på hæklenålen.

 1. Du har nu afsluttet kronbladet af. For at lave det næste, er alt du skal gøre at lave endnu en luftmaske og gentage processen.

Bliv nu ved med at hækle kronblade, et efter et, for at lave startrækken af jasminmønstret.

Den første række, hæklet ovenpå startrækken, består af blomster, som er dannet af tre kronblade. Du hækler dem på denne måde:

 1. Lav et kronblad mere, men afslut det ikke. Stik hæklenålen ind i bunden af det forrige kronblad og lav endnu et kronblad uden at afslutte det.

 1. Hækl igen ind i bunden af det forrige kronblad, og lav endnu et kronblad uden at afslutte det.

 1. Når du har i alt tre kronblade som du ikke har afsluttet, trækker du tråden igennem alle de masker du har på hæklenålen for at afslutte dem. Husk at holde fast i tråden nedenfor med din tommel- og pegefinger, så du kan hækle fastmasken og lukke det hele af.

Nu har du lavet din første blomst.

Gentag de sidste tre trin, indtil du når til slutningen af rækken.

 

Ved slutningen af rækken vil du have et fritstående kronblad, som du ikke kan lave endnu en blomst med. Dette kronblad skal være koblet sammen i dets bund til fastmasken fra den sidste blomst. Du afslutter rækken på denne måde.

Fortsæt med den næste række.

 1. Start med at hækle et nyt kronblad til den første blomst, ligesom du gjorde i den forrige række.

 1. Når du har hæklet den første blomst, fortsætter du indtil du når til slutningen af rækken.

På denne række vil du ikke have et fritstående kronblad. Fortsæt med at gentage de to sidste trin, indtil du har nået den ønskede længde.

 

Husk på at tricket med dette mønster er ikke at lave leddet alt for stramt. Det giver dig mulighed for at trække garnet igennem uden at hæklenålen sidder fast, når du lukker blomsten eller kronbladet af til sidst 🙂

Nu ser du at dette mønster er nemt. Vi kan ikke vente med at se hvilke projekter du vil bruge dette mønster til, og vi håber at du vil dele dit arbejde med os på de sociale medier ved at bruge #weareknitters.

You May Also Like

Sådan hækler du rundt

    Hvis du har set de berømte oldemorfirkanter og har forelsket dig i deres farmer og form, eller set sommertasker lavet med chunky bomuld, som du kan bruge hele…
View Post