Hook Nook: The inspiration

Total
0
Shares

Hvem er du, Jessica aka Hook Nook?

Wow der kan man da tale om et åbent spørgsmål! Lad os se, jeg er mor til to dejlige børn og gift med en fantastisk Tatoo artist. Jeg elsker kaffe, rødvin, samt at slappe af i hjemmet i min pyjamas, alt slags garn og shopping (den sidste er vist en selvfølge). Jeg elsker virkelig virkelig lækkert tøj! Jeg har nydt at lave mit eget tøj stort set hele mit liv. Jeg lærte at hækle i 2011 da jeg fik mit første barn. Jeg lærte ved at se masser af youtube videoer, og det tog sin tid men det at kunne se forbedring, omend lille, var fedt og jeg blev forelsket i hækling. Idag 7 år senere er jeg super glad for at jeg fortsatte med at hækle og er blevet ved med at udfordre mig selv og har dermed taget mine projekter til helt nye højder. Hækling har bogstaveligt talt ændret mit liv.

 

Hvad motiverede dig til at kreerer The Hook Nook?

Da jeg lærte at hækle postede jeg fotos og videoer på Facebok for at dele min passion med venner og familie. Som jeg blev bedre og bedre begyndte jeg at accepterer bestillinger på hækleprojekter. Efter som den ene ordrer tog den anden besluttede jeg at start en “rigtig virksomhed” for at få tingene lidt mere professionelt organiseret. Et par måneder senere gik jeg fra kun at have en Facebook side til at åbne en Etsy shop og sælge mine færdige produkter her. Det var ekstremt motiverende at dele mine kreationer med andre og dermed få en følelse af at noget du har lavet har en værdi for andre. Efter et par år hvor jeg solgte færdige produkter begyndte jeg at lege med at designe mønstre, og fandt her min anden kærlighed til hæklefaget. Jeg var aldrig rigtig meget for at følge opskrifter, men brugte dem i ny og næ som inspiration til selv at kunne videreudvikle projekter.Jeg elsker at modificere og videreudvikle på alle detaljerne i mine projekter så det kan ses i mine kreationer at de reflekterer min stil. Fra 2016 og frem besluttede jeg at jeg ikke længere ville sælge færdige produkter og i stedet udelukkende fokuserer på at kreerer opskrifter. At være i stand til at lave hver ting en gang (eller så mange gange som det tager for at få det færdige design) var fantastisk fordi det gav endnu mere tid til at lave nye kreationer.

 

 

Hvad gør dig så passioneret for hækling?

Det er ret føelsesbetonet for mig. Da jeg voksede op var livet ikke altid en dans på røde roser for at sige det mildt. Det at føle sig opmuntret, motiveret og stolt var ikke de følelser jeg oplevede mest. Da jeg lærte at hækle og kunne se hvordan jeg blev bedre, og hvordan folk reagerede på mine kreationer var det en af de første gange i mit liv jeg følte mig stolt. Jeg fik fornemmelsen af at fuldføre hvad jeg havde sat mig for og det var en virkelig fed fornemmelse! Det at kunne færdiggøre projekter og dele dem med andre online og få en fornemmelse af at gøre en forskel for dem, samt at blive set som en der har talent var helt nyt og øjenåbnende for mig – og var alt arbejdet værd….

Jeg begyndte at tro på mig selv. Jo mere jeg øvede mig jo hårdere jeg arbejdede, jo mere jeg pressede mig selv, jo mere kunne jeg se det i mine projekter. Samtidig med at mine projekter blev bedre følte jeg også en stigende glæde ved at lave projekterne. Efter i høj grad at have levet et liv hvor jeg baserede mit selvværd på hvad andre tænkte om mig så var fantastisk at være fri af andre folks meninger. I dag har jeg formået at lave denne simple begyndelse til et internationalt brand alt sammen fordi jeg blev ved med at arbejde hårdt for det – og gør hvad der holder mig glad, samt holder på i de perioder hvor det er svært. Jeg er passioneret omkring hækling ene og alene fordi det var det instrument der bragte mig ud af mørket og til det liv jeg har idag. Når jeg ser mig selv i spejlet i dag er jeg stolt af den person der kigger tilbage på mig, og alt sammen pågrund af nogle hæklekroge.

 

 

Hvorfor besluttede du at samarbejde med WAK?

…Hvem ville ikke samarbejde med WAK? Ha! Jeg ser det som en fantastisk mulighed for at samarbejde med en virksomhed som laver fantastiske produkter og har de rette holdninger, og som jeg har haft en god mulighed for at lære at kende gennem de sidste par år. WAK har været en del af nogle af mine bedste øjeblikke. Det at arbejde med et brand som WAK på kits og kollektioner er bogstaveligt talt en drøm der går i opfyldelse. Med WAK Garnet der allerede er blandt mine yndlingsprodukter var det ikke noget jeg skulle tænke meget over da jeg fik muligheden for at hjælpe med at kreere og bidrage til dette brand. Denne mulighed vil for tid og evighed være speciel for mig og noget jeg sent glemmer. At åbne hækling op for verden og få denne kunstart til at blive set andre steder end på plejehjemmet er en mission jeg kan tilslutte mig. Hækling har en stigma over sig som værende for ældre mennesker, og det at være med til at ændre denne opfattelse er noget som jeg finder virkelig spændende og motiverende.

 

 

Hvad var inspirationen bag dine designs?

Min inspiration bag denne kollektion var at lave kreationer der fungerede godt med foråret i den nordvestlige del af USA hvor jeg er fra. Vi har køligt omend smukt vejr og rammer i ny og næ en lækker sommerdag. At kunne arbejde med forskellige materialer og designs, feminint men også med et anderledes præg var vigtigt for mig. Jeg elsker at udforske forskellige teknikker/sting, mønstre og former. Pima Bomuld giver sådan en smuk finish og gør det nemt at kreere lækre projekter. Jeg har måske taget klassiske design men givet dem et “rogue” look der giver et anderledes slutreultat.

 

 

Hvad er din rolle i forhold til sociale medier? Tror du at du har et engageret community af hæklere?

 

Jeg vil godt starte med at anerkende at jeg ville ikke have en karriere uden sociale medier. Instagram har spillet en kæmpe rolle i min vækst og fungeret som en måde at forbinde mig med brands, og andre kreative individer. Social medier har været den største brik i puslespillet i forhold til at vækste mit brand og min forretning. Det community som jeg er blevet en del af er intet mindre end fantastisk. Jeg har aldrig følt så meget support eller opbakning som før jeg blev en del af dette. Jeg har fornyligt arbejdet med en god håndfuld af andre kreative via blogs, platforme, og cool individer som jeg har stødt på, og de har givet mig rigtig meget inspiration og visdom til min videre færd.

 

Folk vil gerne føle sig inkluderet, de vil gerne føle at de er en del af noget. Det vil vi alle gerne. Efter at have manglet denne følelse for så længe, men have fundet den da jeg startede med at hækle vil jeg gerne hjælpe andre med at føle at de er en del af noget større. Mange ser måske min profil og tæller “likes” eller “comments” men personligt betyder de relationer jeg har fået, og den inspiration fra mennesker omkring mig langt mere end noget “like”. Det at forbinde personer med brands eller andre mennesker som de ellers aldrig fået kontakt med og se nye partnerskaber eller samarbejder opstå er som sød musik for mig. Sociale medier kan blive brugt positivt til alle fordele hvis du vælger at bruge det til at give værdi og dele kærligheden med dit community!

 

 

You May Also Like

Can I knit on the plane?

Hi knitters! We all love traveling, especially in the summers – and much of that travel time may very well be spent in the air. Once you’re flying, did you…
View Post