TING, MAN KAN HÆKLE MED RESTER AF BOMULDSGARN: FARVERIGE BORDSKÅNERE

Total
1
Shares
                                    Foto1

Smider du nogensinde garnrester i skuffen efter du har hæklet et projekt færdigt, fordi du ikke ved, hvad du ellers skal bruge resterne til? Eller måske har du en hel kurv fyldt med hundredvis af rester i forskellige farver? Hvorfor ikke bruge dem til noget originalt?

Vi skal lave nogle fine, hæklede bordskånere, som du kan bruge derhjemme, og på samme tid få ryddet lidt ud i skuffen med rester.

                                      Foto2

Til dette projekt skal du bruge:

Du bør vide, hvordan man hækler følgende::

                                       foto3

Begynd med en magisk cirkel og hækl 12 stangmasker, som vist på billedet. Når du har hæklet 12 stangmasker, lukkes cirklen med en kædemaske.

                                        foto4

Omgang 1. Hækl 3 luftmasker og herefter 1 stangmaske i første maske. Hækl nu 2 stangmasker i hver maske, indtil du når til slutningen af omgangen. Luk cirklen med en kædemaske.

Omgang 2. Hækl 3 luftmasker. *Hækl 2 stangmasker i første maske og 1 stangmaske i næste maske*. Gentag fra * til * indtil du når til slutningen af omgangen. Luk omgangen med en kædemaskel                                                         

foto5

Omgang 3. Hækl 3 luftmasker. *Hækl 2 stangmasker i første maske og 1 stangmaske i de næste 2 masker*. Gentag fra * til *, indtil du når slutningen af omgangen. Luk omgangen med en kædemaske, nu har du afsluttet basen.

                                        foto6

For at cirklerne får samme midte, skal du stikke nålen ind i en af maskerne fra første omgang, tage en anden farve garn på bagsiden af arbejdet og bruge hæklenålen til at hive garnet igennem til forsiden.

                                        Foto7

Stik igen nålen ind i næste maske, træk garnet fra bagsiden og gennem første maske, så du får den samme, runde form.

                                        foto8

Klip garnet og begynd næste cirkel i omgangen ovenover, men med en anden farve. Det er nemt, og du vil kunne se, at der er et mellemrum på toppen af hver maske fra basen, som du kan bruge som guide. Gentag disse trin i første cirkel.

                                        foto7

Fortsæt med at hækle de samme cirkler, indtil du har fire, og det er sådan, det gøres. Nemt, ikke?

Nu er det din tur! Prøv at hækle bordskånere magen til vores, eller sæt dit eget præg på dem og vis os dine resultater med  #WeAreKnitters på de sociale medier.

You May Also Like

Can I knit on the plane?

Hi knitters! We all love traveling, especially in the summers – and much of that travel time may very well be spent in the air. Once you’re flying, did you…
View Post