Hvad skal du gøre med dine rester af bomuld hæklet armbånd

Total
2
Shares

Foto: foto-1


Her hos We Are Knitters er vi fan af lette, hurtige projekter, hvor du kan bruge selv det mindste stykke garn. Rester skal man ikke glemme, de kan sagtens bruges i projekter. I dag viser vi dig, hvordan du kan hækle armbånd, så du kan få brugt garnresterne. Det er et hurtigt projekt, perfekt til foråret, og du får snildt brugt de der mini-garnnøgler, du har liggende i skuffen.

Foto: foto-2


I denne tutorial har vi brugt: En 5 mm hæklenål, rester af vores  Pima bomuldsgarn, knapper (du kan bruge knapper fra tøj, du ikke længere går med), tråd, en synål og en nål til at hæfte ender med.

De eneste masker, du skal kunne, er følgende: Luftmasker og fastmasker

Foto: foto-3


Vi starter på vores armbånd ved at hækle 38 luftmasker plus 1 ekstra maske til at vende rækken.

Foto: foto-4


Række 1: Hækl 5 fastmasker, husk at den ekstra luftmaske tæller som første maske, så du skal stikke hæklenålen ind i tredje maske fra nålen. Hækl herefter 26 luftmasker, spring 26 luftmasker over, og hækl 6 fastmasker.

Foto: foto-5


Række 2 og 3: Hækl 1 luftmaske og 5 fastmasker. Spring luftmaskemellemrummet fra forrige række over,og  hækl 6 fastmasker i de 6 masker fra forrige række.


Række med knaphul: I denne række skal vi hækle knaphullet til armbåndet. For at gøre det, skal du hækle således: Hækl 1 luftmaske, 2 fastmasker, 1 luftmaske, spring 1 maske over og hækl 2 fastmasker. Hækl 26 luftmasker, spring luftmaskemellemrummet over, og hækl 6 fastmasker i slutningen af rækken.

OBS: Størrelsen på din knap afgør, hvor stort knaphullet skal være. Vi har lavet knaphullet med fastmasker, fordi bomuldsgarnet er lidt tykt og vores knap er lille. Hvis du vil bruge en større knap, skal du lave 2 luftmasker, springe 2 masker over og afslutte med 1 fastmaske.

Foto: foto-7


Gentag rækken 2 gange. Og nu har du dit armbånd.

Foto: foto-8


Brug en monteringsnål til at hæfte ender.

Foto: foto-9


Nu skal vi sy knappen fast. For at vide, hvor den skal sidde, så den passer til knaphullet, skal du gøre følgende: Fold armbåndet på samme måde som på billedet, med enden med knaphullet ovenpå den glatte ende. Når du har foldet det på dén måde, skal du stikke nålen gennem knaphullet for at markere, hvor du vil sy knappen fast.

Foto: foto-10


Sy et par sting for at hæfte ende, inden du syer knappen fast.

Foto: foto-11


Sy knappen fast.

Foto: foto-12


Nu har du lavet dit armbånd færdigt!

Foto: foto-13


Du skal bare følge de samme trin, hvis du gerne vil hækle flere armbånd 🙂

Vi håber, du kan li’ vores tutorial, og at du deler dine forårsarmbånd på de sociale medier med hashtagget #weareknitters. Vi ses!


Title of post in Danish: Ting, du kan hækle med dine bomuldsrester_Hæklede armbånd

You May Also Like