HVORDAN STRIKNING HAR BETYDNING FOR BØRN

Total
0
Shares

 

I dag vil vi vise dig de mange værdier og fordele som strikning kan give de små i hjemmet. Strikning er en aktivitet, der udvikler mange kognitive og fysiske færdigheder, det forbedrer koncentrationen, og det hjælper dem med at fokusere på mål – alt imens de har det sjovt.

We Are Knitters var sammen med liliinthemoon værter ved en lille børnestrikkefest sammen med ”husets konger” og vi tabte både næse og mund, da vi så deres evne til at forstå og absorbere viden, sammen med deres lyst til at lære og have det sjovt, de gjorde strikning til en leg. Vi havde det rigtigt skægt sammen med dem, og vi er sikre på at du også vil få en skøn oplevelse derhjemme. Lad os begynde!

Er det godt for deres intellektuelle udvikling?

Helt fra starten af ser børn ikke strikning som en udfordring, men som en leg. De er ikke kun klar til at lære, men også til at have det sjovt imens. Med andre ord, humøret er vigtigt for at tilskynde socialisering og udvikling af relationer med andre børn.

Når børn strikker træner de deres motoriske koordination, de lærer at håndtere en masse nonverbal information og omsætte det til en enkel handling, lige fra fiberens struktur, dens farver, lugten… til at styre strikkepindene, eller fastheden af mønsteret eller det strikkede. Al denne information ”tvinger” dem til at koncentrere og/eller lære, hvordan de gør det. Før du ved af det, vil denne aktivitet mindske deres stress og angst, og give dem en følelse af fred og velvære. Efter at det er blevet en vane, vil de i den ikke alt for fjerne fremtid søge det, og gøre det til deres hobby.

Derudover forbedrer strikning deres matematiske færdigheder enormt. Både strikning og hækling vil bygge videre på deres teknikker til at måle, lægge sammen, gange etc.

 

Hvordan kan det udvikle deres personlighed?

Et barn der strikker er et glad barn, og her vil vi vise dig lige præcis det. Vi kan øge deres kreativitet på en meget simpel måde. Det er så enkelt som at få dem til at deltage i hver eneste del af projektet – hvilken type fiber vi vælger, hvilket mønster, hvilken farve eller hvilket stykke tøj de kunne tænke sig at strikke. Bare giv dem nogle retningslinjer at følge, så vil de overraske dig.

Strikning vil lære dem værdier på en sjov måde som de kan bruge senere i deres liv, så som udholdenhed, dedikation eller tålmodighed. De vil vide, hvad det vil sige at sætte sig et mål og opnå det, og højne deres selvværd når de ser det stykke tøj, de selv har lavet.

Hvordan forbedres psykomotorikken?

Når vi taler om psykomotorik i strikning, henviser vi til de finmotoriske færdigheder. Denne type af psykomotorik er tilstede i vores daglige aktiviteter – det er den vi bruger til at spise, til at tage tøj på, til at gå…

Strikning er en aktivitet, der kræver præcision og en høj grad af øje-hånd koordination.

Fra barndommen af forbedrer denne type af aktivitet vores evne til at koordinere mellem hvad vi kan se og hvad vi kan gøre. Her kommer hjernen på arbejde med at styre koordinationen af al informationen og give udtryk for handlinger.

Husk at vi elsker at se dit arbejde og dine oplevelser. Glem ikke at tagge os på dit yndlings sociale medie med hashtag #weareknitters. Vi kan ikke vente med at se dig!

 

At lære børn at strikke forbedrer deres psykomotoriske og matematiske færdigheder, udover at det udvikler deres sociale færdigheder og mindsker stress. Et barn der strikker er et glad barn.

 

You May Also Like

Can I knit on the plane?

Hi knitters! We all love traveling, especially in the summers – and much of that travel time may very well be spent in the air. Once you’re flying, did you…
View Post