Sådan hækler du et par sutsko

Total
0
Shares

Der findes ingen gode undskyldninger for ikke at hækle efter denne opskrift. Kan du hækle fastmasker? Ved du, hvordan man hækler en magisk cirkel? Nej?! Hvis ikke, så har du her linket til alle We Are Knitters’ Youtube tutorials. I dag skal vi kigge på en supernem opskrift, nemlig et par gode gammeldags sutsko!

For at hækle dette projekt skal du bruge 1,5 garnnøgle og en hæklenål på 7mm fra We Are Knitters.

  1. Begynd med at hækle 6 fastmasker i en magisk cirkel.
  1. Hækl række 1 til 5 i fastmasker i bagerste led, samtidigt med at du hækler følgende udtagninger:

Række 1: Tag 1 maske ud i hver maske. Du vil have i alt 12 masker. For at gøre dit projekt mere personligt, kan du hækle i bagerste led. På den måde vil der forme sig nogle linjer rundt om sutskoens tå.

Række 2: *Hækl 1 fastmaske i bagerste led og tag 1 maske ud i bagerste led*. Gentag fra * til *, indtil du har hæklet rækken færdig. Du vil have i alt 18 masker.

Række 3 og 4: Hækl 1 fastmaske i bagerste led i hver maske.

Række 5: Hækl 1 fastmaske i bagerste led og tag 1 maske ud. Hækl resten af rækken i fastmasker i bagerste led. Du vil have i alt 19 masker.

 

  1. Hækl række 6 til 16 i appelsinhudsmønster, det vil sige:

 

Række 6 og resten af de lige rækker: *Hækl 1 fastmaske og 1 stangmaske*. Gentag fra * til * indtil du har hæklet rækken færdig.

Række 7 og resten af de ulige rækker: *Hækl 1 stangmaske i forrige rækkes fastmaske og 1 fastmaske i forrige rækkes stangmaske*. Gentag fra * til * indtil du har hæklet rækken færdig. Teksturen på mønstret vil komme til at minde om appelsinhud.

  1. Nu skal vi hækle hælen, og for at gøre det skal du hækle række 17 til 28 i fastmasker på følgende måde:

 

Række 17 til 28: Du er i gang med at hækle hælen, så du skal kun hækle 15 fastmasker og lade være med at hækle de sidste 4 masker. Hækl en luftmaske og vend arbejdet.

 

  1. For at hækle anklen, skal du lukke hælen af. Uden at bryde garnet skal du folde hælen på midten og hækle den bagerste del sammen i kædemasker. Du kan også vælge at bryde garnet og sy den bagerste del sammen med en nål. Bryd garnet og hæft ende. Herefter vil dit projekt begynde at have samme form som en sko.

  1. For at hækle anklen, sådan så din sutsko kommer til at minde om en sok, skal du hækle en spiral op omkring det mellemrum, du lige har lavet ved at sy hælen sammen. For at gøre det skal du samle 23 masker op på følgende måde:

Række 29: Hækl en kædemaske i den første maske, som du undlod at hækle i fra række 17 og hækl 1 fastmaske. Hækl 1 stangmaske, 1 fastmaske og 1 stangmaske. *Saml 9 masker op langs første kant ved at hækle 1 fastmaske efterfulgt af 1 stangmaske*. Saml 1 maske op ved sammensyningen og gentag fra * til * indtil du har hæklet rækken færdig. Du vil have i alt 23 masker.

  1. Hækl række 30 til 40 i appelsinhudsmønster.

  1. For at spice dine sutsko op, kan du lave et par pomponer til hver sutsko. Hvis du fastgør dem til sutskoene ved at hækle en kæde, hjælper de også til, at dine sutsko ikke glider ned.

 

Nu er dine sutsko endeligt færdige! Opskriften her passer til en str. 38 – 39, med tyndt uldgarn og en hæklenål på 7mm. Men frygt ej, hvis du bruger en anden størrelse i sko, her er nemlig en liste over, hvor meget en fod måler i forhold til hvilken størrelse sko, du bruger. På den måde kan du selv justere opskriften og hækle sutsko til hele din familie og alle dine venner!

Str = cm

25 = 16,2

26 = 16,8

27 = 17,5

28 = 18

29 = 18,7

30 = 19,5

31 = 20

32 = 20,7

33 = 21,3

34 = 22

35 = 22,5

36 = 23,1

37 = 23,8

38 = 24,5

39 = 25,1

40 = 25,8

Husk at tage en masse billeder og del dem på de sociale medier med hashtagget #weareknitters.

You May Also Like

Sådan hækler du rundt

    Hvis du har set de berømte oldemorfirkanter og har forelsket dig i deres farmer og form, eller set sommertasker lavet med chunky bomuld, som du kan bruge hele…
View Post