Sådan strikker du en blomsterrække

Total
4
Shares

 

Lær at strikke dette særlige mønster og sæt det på dine strikkeprojekter. Med et par rækker kan du strikke en blomsterrække, som du kan strikke i en kontrastfarve, så den er mere synlig. Tror du, det er svært? Tro om igen! Find dine strikkepinde frem og tjek vores video ud, så kan du nemt lære det.

 

Til denne tutorial har vi brugt Pima Cotton, som tydeligt markerer maskerne.

 

Deleligt med 6 masker + 1 maske. Ikke ens på for- og bagside.

 

Række 1: Strik  1 maske ret, *strik 5 masker ret, mens du slår garnet om pinden 3 gange, strik 1 maske ret*  Gentag fra * til * indtil slutningen af rækken.

Række 2: Strik 1 maske vrang, *før garnet bag arbejdet, tag de næste 5 masker løst af, som hvis du skulle strikke dem vrang, mens de overskydende tråde føres af pinden. Før garnet om på forsiden af arbejdet, sæt de 5 masker tilbage på venstre strikkepind. Før garnet bag arbejdet og sæt de 5 masker over på højre strikkepind. Strik 1 maske vrang*. Gentag fra * til * indtil slutningen af rækken.

Række 3: Strik alle masker ret.

 

Med disse 3 rækker har vi en kant med blomster. For at fortsætte med dette mønster eller for at begynde når som helst i et projekt, skal du fortsætte med følgende rækker:

 

Strik række 4 til 12  i glatstrik.

 

Række 11: Strik alle masker ret.

 

Række 12: Strik 1 maske ret, *strik 5 masker ret, mens du slår garnet om strikkepinden 3 gange, strik 1 maske ret*. Gentag fra * til * indtil slutningen af rækken.

 

Række 13: Strik 1 maske vrang, *før garnet bag arbejdet, tag de næste 5 masker løst af, som hvis du skulle strikke dem vrang, mens de overskydende tråde føres af pinden. Før garnet om på forsiden af arbejdet, sæt de 5 masker tilbage på venstre strikkepind. Før garnet bag arbejdet og sæt de 5 masker over på højre strikkepind. Strik 1 maske vrang*. Gentag fra * til * indtil slutningen af rækken.

 

Række 14: Strik alle masker ret.

 

Gentag række 1 til 14 indtil du når den længde, du gerne vil have.

 

For at tilføje en kontrastfarve, skal du bare bruge en anden farve garn på række 11 til 14 i gentagelsen. Kender du dette mønster? Hvilke projekter har du strikket med det? Glem ikke at skrive en kommentar eller del dine billeder på sociale medier med hashtagget #weareknitters.

You May Also Like