SÅDAN SYER DU HÆKLEDE STYKKER SAMMEN MED EN NÅL

Total
1
Shares

 

 

Nogle hæklede projekter kræver, at vi syer forskellige dele sammen. I dag vil vi vise jer, hvordan man syer to stykker sammen, ligesom hvis de var en sidesøm på en top hæklet i dobbelte stangmasker. De materialer, vi har brugt, er We Are Knitters Pima Cotton i farven mint, en US size 8 (5mm) hæklenål og en nål til at sy garn med.

 

 

Det er rimelig nemt, det eneste, du skal lære, er hvordan man syer standard sting. Vi skal sy to stykker sammen, sådan så sømmen bliver så fin som mulig, og så den næsten ikke kan ses. Vi kommer til at gennemgå 4 forskellige måder at sy søm på.

 

  1. BAGSTING: Sy siderne sammen med bagsting. Læg siderne overfor hinanden og sy små sting ved at sy bagsting. Det vil sige, at du ved første sting skal stikke nålen ind gennem begge stykker, sy ca. 1 cm fra højre til venstre og sy gennem begge stykker igen. Ved andet sting skal du stikke nålen ind i begyndelsen af første sting og denne gang sy 2 cm. Ved tredje sting skal du stikke nålen ind i slutningen af første sting og sy 2 cm ad gangen. På denne måde vil du få en kontinuerlig linje på begge sider. Sy sømmen så tæt på den øverste kant som muligt, så din søm ikke bliver særlig tyk. Når du er færdig med bagstingene, vil de automatisk gemme sig på vrangsiden.

 

 

  1. USYNLIG SØM: Sy siderne sammen med en usynlig søm. Læg siderne overfor hinanden og sy stykkerne sammen på vrangsiden. Du skal sy nedefra og op med små zigzagsting, med skiftevis 1 sting fra højre stykke og 1 sting fra venstre stykke, mens du prøver at fange bagsiden af stinget, så man ikke kan se det på retsiden. På denne måde, når du vender projektet om, kan sømmen ikke ses.

 

 

  1. KRYDSSTING: Sy siderne sammen med en variation af krydssting. Læg siderne overfor hinanden og sy dem sammen på en måde, så du ikke kan se sømmen på retsiden. Du skal her sy med skiftevis korte og lange sting.

 

 

  1. TUNGESTING: Sy siderne sammen ved at lægge dem overfor hinanden og i stedet for at sy dem sammen med normale tungesting, skal du sy dem sammen på den øverste del af begge sider. Sy et kort sting og herefter et lang sting, mens du lader nålen glide gennem tråden.

 

 

I denne post lærer du, hvordan man kan sy siderne sammen på projekter, der er hæklet i dobbelte stangmasker. Der er mange måder at gøre det på, men vi viser dig fire nemme, praktiske måder, så sømmen bliver gemt og virker så usynlig som mulig.

 

Prøv dem af på dine projekter og husk at tage mange billeder og upload dem på de sociale medier med hashtagget #weareknitters

 

 

Forskellige projekter kræver forskellige måder syninger. I denne post lærer du, hvordan man syer siderne sammen på to hæklede stykker, som om de var sidesømmen på en top hæklet i dobbelte stangmasker. Der er mange måder at gøre det på, men her viser vi jer fire nemme, praktiske måder, så sømmen bliver gemt og virker så usynlig som mulig. Vi har kaldt dem bagsting, usynlig søm, krydssting og tungesting. Prøv dig frem, så du kan finde ud af, hvilken metode der passer bedst til dit garn og projekt. Vi har arbejdet med Pima Cotton, en US size 8 (5mm) hæklenål og den garnnål, der passer til.

 

 

You May Also Like

4 udtagninger du bør kende.

I strikkeverden findes der mange forskellige måder at strikke udtagninger på, og det er vigtigt at kende dem allesammen. På den måde kan vi vælge den bedste slags udtagning til…
View Post