Sådan blokker du strikketøj

Total
9
Shares

Hej strikkere!

Nu skal I lære, hvordan I kan formgive jeres WAK strikketøj. Det er nemt at blokke strik, og resultaterne er endelige.

At blokke strikketøj betyder, at man strækker strikketøjet, så det får den perfekte form, sådan så at strikkefastheden ensrettes over alle masker og rækker. På den måde bliver projektet mere uniformt. Og endnu bedre, kanterne snoer sig ikke, og mønstrene træder flottere frem.

Det er en lidt lang proces, og det kan også nogle gange være besværligt, men det er dét værd!

Du kan blokke før eller efter sammensyning. Hvis du blokker før, kan det gøre det nemmere for dig at sy projektet sammen. Syningen bliver flad, og du kan bedre danne dig et indtryk af den endelige størrelse af dit strikketøj.

Du skal bruge et målebånd, knappenåle, en beholder i samme størrelse som dit strikketøj, håndklæder og en pudeformet overflade, som du kan sætte dit strikketøj fast på.

Der findes forskellige teknikker til at blokke. Vi anbefaler, at du tjekker vaskeanvisningerne på dit garn, fordi hver slags fiber kræver en bestemt måde at vaske det på. Men vi er sikre på, at du finder den bedste teknik i alle tilfælde.

Vælg dit yndlingsgarn på vores hjemmeside – uld eller bomuld… og lad os komme i gang!

Blokke vådt:

  1. Læg strikketøjet i lunkent vand i 15 minutter – du kan tilføje en lille smule skyllemiddel, hvis du vil. Skyl i koldt vand.
  2. Brug nogle håndklæder til at presse vandet ud af strikketøjet.
  3. Stræk strikketøjet på den pudeformet overflade, indtil det har de mål, du skal bruge fra opskriften, med hjælp fra knappenåle og målebånd.
  4. Lad det tørre fladt.

*At blokke vådt er bedst til syntetiske og nogle naturlige fibre, men vi anbefaler ikke denne teknik til uld, fordi det kan filte.

Anbefales til at blokke færdigt strikketøj.

Blokke med damp:

  1. Fugt strikketøjet med en vandforstøver. Læg ikke i blød.
  2. Stræk strikketøjet over en pudeformet overflade og sæt knappenåle i, så målene passer til opskriften. Dæk med et fugtigt håndklæde.
  3. Anbring strygejernet, så det er ca. 3 cm fra strikketøjet og tænd for dampen. Du skal ikke stryge strikketøjet, det skal kun presses let. Pas på dine hænder, så du ikke brænder dig på den varme damp! Fibre plejer at “slappe af”, når de kommer tæt på varme, så du får den rigtige form.

*At blokke med damp anbefales til bomuld, da det nemt kan komme ud af form ved brug af vand. Det er også anbefalet til at blokke strikketøj før sammensyning, fordi det bliver fladere og nemmere at sy sammen.

Blokke med spray

  1. Stræk strikketøjet mens du sprayer det med varmt vand fra en vandforstøver, og sæt knappenåle i garnet, indtil du opnår den ønskede form.
  2. Lad det tørre fladt.

* At blokke med spray anbefales til lettere typer strikketøj, der ikke suger så meget vand.

Det er bedst at øve sig på disse teknikker, før du begynde at blokke dit strikketøj.

Tag billede af din blokkeproces og dine personlige tricks, og del dem med alle vores strikkere på Instagram, husk at bruge hashtagget #weareknitters

You May Also Like

Sådan monterer du ærmer

Hånden på hjertet: Hvem kender ikke følelsen af endelig at være blevet færdig med et strikkeprojekt, den der lækre sweater, og… når du har lukket den sidste maske af… så…
View Post