Sådan hækler du 2 x2 rib  

Total
0
Shares

2 x 2 rib, som er udgangspunkt for alle ribmønstre (1×1, 3×3, 4×4, osv.), er et grundlæggende mønster i hækling. En af dets vigtigste egenskaber er, at det er vendbart og det bruges til kanten på dit tøj, huer, halsrør, tasker m.v. Nu vil vi vise dig “nåle” udgaven som du kan bruge til dine sommerprojekter. Kan du forestille dig, hvordan det vil se ud på en hæklet top eller en strandtaske?

Til dette eksempel har vi brugt en hæklenål størrelse 5 mm og vores Pima Cotton.

For at lære at hækle dette mønster, skal du kende følgende teknikker:

  1. Luftmasker
  2. Stangmasker

Dette mønster laves ved at hækle en kombination af reliefstangmasker forfra og reliefstangmasker bagfra. Ved dette mønster stikker vi ikke nålen ind i toppen af maskerne fra den foregående række, men istedet gennem stangen af maskerne nedenunder, som vist herunder:

 

Reliefstangmasker forfra: du skal slå om og stikke nålen ind fra forsiden af arbejdet og bag mellem stængerne fra den første og anden maske, før nålen bagom den anden stang og stik den tilbage til forsiden mellem den anden og tredje maske. Slå om igen og træk garnet gennem løkkerne, som hvis du hæklede en almindelig stangmaske.

Reliefstangmaske bagfra: du skal slå om og stikke nålen ind fra bagsiden af arbejdet og frem mellem stængerne fra den første og anden maske, før nålen foran den anden stang og stik nålen tilbage til bagsiden mellem den anden og tredje maske. Slå om igen og træk garnet gennem løkkerne, som hvis du hæklede en almindelig stangmaske.

Nu skal vi se, hvordan man hækler 2 x2 rib ved at kombinere de masker vi forklarede ovenfor:

Række 1: hækl stangmasker på hele rækken.

Række 2: vi vil hækle ved at skifte mellem reliefstangmasker forfra og reliefstangmasker bagfra på følgende måde: Hækl 2 reliefstangmasker forfra + 2 reliefstangmasker bagfra. Husk at din luftmaskekæde skal være delelig med 4 her. Hvis du vil hækle en bredere eller smallere rib (1×1, 3×3, 4×4, 5×5 osv.) skal din luftmaskekæde være delelig med 2, 6, 8, 10… og så videre. Ved slutningen af rækken skal du hækle 3 luftmasker for at vende arbejdet.

 

 

Række 3: start med at hækle den modsatte maske i forhold til den sidste maske på den foregående række. Hvis du sluttede med 2 reliefstangmasker forfra, starter du med 2 reliefstangmasker bagfra. Ved slutningen af række skal du huske at hækle 3 luftmasker for at vende arbejdet.

 

Gentag række 2 og 3 indtil du når den ønskede længde.

 

Som du kan se er det et meget nemt mønster at lære, og afhængigt af kombinationen af reliefstangmasker forfra og reliefstangmasker bagfra vil din rib blive bredere eller smallere med forskellige resultater.

Som altid, vi opfordrer dig til at dele dine kreationer med os på Instagram, brug hash tag #weareknitters. Vi kan ikke vente med at se, hvor du vil bruge dit ribmønster.

You May Also Like