Sådan strikker du zigzaghulmønster

Total
0
Shares

I dag skal vi lære et nyt hulmønster: zigzaghulmønstret. Hulmønstre kan være meget varierede, så man kan bruge dem til utroligt mange ting. Du kan strikke hulmønstre i uld, bomuld eller hvilken som helst anden form for garn, og resultatet bliver altid fantastisk. Her har vi brugt We Are Knitters Pima Cotton med str US 8 (5mm) strikkepinde til vores strikkeprøve.

For at strikke dette mønster, skal du kende til følgende teknikker:

  1. Slå masker op
  2. Strik vrang
  3. Strik ret
  4. Slå om
  5. Strik 2 masker drejet ret sammen
  6. Strik 2 masker sammen
  7. Strik 3 masker drejet ret sammen

For at strikke dette mønster, skal du slå et antal masker op, der er deleligt med 10 masker +  1 maske. Til vores prøve har vi slået 30 masker + 1 maske op.

Række 1 og alle ulige rækker (vrangside): Strik alle masker vrang.

Række 2 (retside): Strik 1 maske ret. *Slå om, strik 2 masker drejet ret sammen

slå om, strik 2 masker drejet ret sammen, strik 1 maske ret, strik 2 masker ret sammen

yarn over, SKPO, knit 1, knit 2 together

slå om, strik 2 masker ret sammen, slå om, strik 1 maske ret*. Gentag fra * til * indtil slutningen af rækken.

Række 4: Strik 2 masker ret

 

*slå om, strik 2 masker drejet ret sammen, slå om, strik 3 masker drejet ret sammen, slå om, strik 2 masker ret sammen, slå om, strik 3 masker ret*. Gentag fra * til * indtil der er 9 masker tilbage. Slå om, strik 2 masker drejet ret sammen, slå om, strik 3 masker drejet ret sammen, slå om, strik 2 masker ret sammen, slå om, strik 2 masker ret.

Gentag række 1 til 4 så mange gange som du har lyst til, så det passer til det projekt, du strikker. Det er kun to af rækkerne, der er lidt komplicerede. Med hensyn til resten skal du bare kaste dig ud i det, også selv om du ikke er vant til at strikke hulmønstre. Bare vent og se, du bliver hurtigt afhængig af det.

Husk at tage en masse billeder og del dem på de sociale medier med hashtagget #weareknitters.

Metabeskrivelse: I denne post viser vi dig, hvordan man strikker zigzaghulmønster. I denne slags mønster skal man bruge teknikker som: retmaske, vrangmaske, slå om, og 3 forskellige slags indtagninger. Det er et mønster, man kan bruge til sommertøj som t-shirts, toppe, kjoler etc. I strikkeprøven har vi brugt str US 8 (5mm) strikkepinde og 100% Pima Cotton garn i farven lys laks.

You May Also Like