Sådan strikker du rundt

Total
184
Shares

 

I denne blogpost viser vi dig, hvordan man strikker rundt. For at strikke efter denne teknik, skal du først lære, hvordan man slår masker op, og hvordan man strikker ret og vrang efter den kontinentale metode. For at komme i gang, skal du bruge 8mm rundpinde og et garnnøgle Petite Wool.

 

Har du nogensinde drømt om at strikke et projekt, der ikke skulle syes og monteres bagefter? I dag vil vi vise dig en ny teknik: At strikke rundt. Det er en meget alsidig teknik, som du kan bruge, når du vil strikke sweatre fra start til slut og tage dem i brug med det samme. Det er den bedste metode til at strikke huer og halsrør. Teknikken kan godt virke lidt kompliceret, men når du først har lært den, vil du have lyst til at strikke alle dine projekter på rundpinde.

 

MATERIALER

I denne tutorial bruger vi  8mm rundpinde og et garnnøgle Petite Wool.

 

 

Nu vil vi vise dig de basale teknikker, som du skal kende for at anvende denne teknik, trin for trin.

 

Sådan slår du masker op på rundpinde

Når du har slået alle masker op, og før du samler enderne og begynder at strikke rundt, skal du sikre dig at alle masker vender i samme retning, og at ingen af dem har snoet sig på rundpindens kabel.

 

Sådan strikker du ret (efter den kontinentale metode)

Når du bruger rundpinde, kan du både strikke efter den engelske metode (med garnet i højre hånd) og efter den kontinentale metode (med garnet i venstre hånd). Her vil vi vise dig den sidstnævnte, da det gør det supernemt og hurtigt at strikke ;-). Det er vigtigt, at du sætter en maskemarkør eller en lille rest garn mellem første og sidste maske, så du ved hvornår hver række begynder og slutter. På den måde kan du lettere holde styr på dine rækker.

Sådan strikker du vrang (efter den kontinentale metode)

Du bør også vide, at når du strikker rundt, strikker du ikke vrang- og retrækker, da du altid strikker maskerne fra samme side og i samme retning. For eksempel: Hvis du strikker alle masker ret, strikker du automatisk glatstrik.

Vi håber, at du synes om denne blogpost, og at du har fået blod på tanden til at øve dig med rundpinde – man bliver hurtigt afhængig af det! Vi håber også, at du har lyst til at dele, hvor god du bliver til denne teknik, med os på de sociale medier med hashtagget #weareknitters.

 

 

 

You May Also Like