Sådan samler du vrangmasker op

Total
0
Shares


Image: photo-1


Ind i mellem når man strikker, anviser opskriften at man skal samle masker op for at tilføje de sidste detaljer: Strik halskanten, forkanten på cardigans, ærmer eller endda en særlig effekt i selve strikken. I den anden tutorial viste vi dig hvordan du samler retmasker op på retsiden, men hvad hvis du skal samle vrangmasker op på vrangsiden? Lad os se, hvordan det gøres!

Image: photo-2


Til denne tutorial brugte vi strikkepinde i størrelse 8 mm og et nøgle af vores  fine uld The Meriwool.

Før du begynder på denne trin-for-trin tutorial er det eneste du skal kende til, hvordan du strikker vrangmasker.

Image: photo-3


Den første ting vi vil gøre er at placere projektet på en flade med vrangsiden opad, så vi er sikre på hvor der skal begyndes.

Image: photo-4


Vi skal samle masker op langs siden af vores projekt, mens vi altid har vrangsiden imod os.

Image: photo-5


Trin 1

Brug strikkepinden til at samle den første maske op, ved at stikke strikkepinden ind bagfra og ud foran, på samme måde som hvis du skulle strikke masken vrang. Vær opmærksom på at du samler begge tråde af masken op.

Image: photo-6


Trin 2

Nu slår vi garnet om strikkepinden, præcis som du ville gøre for at strikke en vrangmaske.

Image: photo-7


Trin 3

Når du har slået garnet om strikkepinden, trækker du det igennem som vist på billedet ovenover. Du har nu samlet den første maske op.

Image: photo-8


Gentag trin 1, 2 og 3 for at slå så mange masker op som du behøver.

Image: photo-9


Vær opmærksom på at samle maskerne op så jævnt fordelt som muligt. Til vores eksempel samlede vi 1 maske op for hver 2 rækker, men følg instruktionerne i din opskrift, da afstanden kan variere fra projekt til projekt.

Image: photo-10


Når du er færdig med at samle det antal masker op du skal have, kan du fortsætte med at strikke som normalt.

Image: photo-11


Vi håber du kunne lide denne trin-for-trin tutorial og at du gør godt brug af den til at skabe forskellige effekter og afslutninger på dine projekter. Vi vil elske at se hvordan du bruger det ved at du deler dine projekter på de sociale medier med hashtag #weareknitters. Vi ses næste gang!


You May Also Like