SÅDAN LAVER DU EN ISLANDSK AFLUKNING

Total
6
Shares

 

Som med alt andet, er der i strikkeverdenen mange forskellige måder at gøre tingene på. Denne gang vil vi vise dig, hvordan du lukker masker af ved at bruge den islandske metode. Den ideale metode at anvende ved ribstrik, så som til manchetter, sokker eller kanter på sweatre. Ganske ofte bliver din kant for stram når du lukker masker af, når det du har brug for er en elastisk aflukning, så fortsæt med at læse for at lære den perfekte finish.

 

Vi bruger Pima Cotton i farven khaki og strikkepinde i størrelse 8 mm fra We are knitters.

 

 

 

Vi har lavet en strikkeprøve i 2 x 2 rib ved at strikke skiftevis 2 masker ret og 2 masker vrang, for at se om aflukningen virkelig er elastisk.

 

Stik højre strikkepind gennem den første maske, som hvis du skulle strikke den vrang, som vist på billedet.

 

 

Stik strikkepinden gennem den anden maske, som hvis du skulle strikke den ret.

 

 

Slå garnet rundt om strikkepinden og træk det ud gennem de 2 masker. Du har nu 1 maske tilbage på din højre strikkepind.

 

 

Sæt nu masken tilbage på venstre hånds strikkepind og begynd igen.

 

 

Gentag disse trin indtil du når til slutningen af rækken og du vil opdage hvor meget mere elastisk denne form for aflukning er end den traditionelle.

 

 

 

Lad os begynde, brug et hvilket som helst af dine igangværende strikkeprojekter og start med at øve dig i at få den mest elastiske aflukning muligt på dit arbejde. Åh! Husk at tage en masse billeder og post dem med hashtag #weareknitters.

 

I denne post vil vi vise dig hvordan du lukker masker af ved at bruge den islandske metode. Den ideale metode at bruge til de elastiske dele af dit tøj, så som manchetter, sokker eller kanter på t-shirts. Vi brugte en elastisk rib strikket af 2 masker ret og 2 masker vrang i Pima Cotton fra We Are Knitters og et par 8 mm strikkepinde. Følg vejledningen og du vil se, hvor nemt det er at huske trin-for-trin instruktionerne.

 

 

 

You May Also Like