Sådan strikker du farvemosaik i retstrik

Total
1
Shares

I dette indlæg vil vi lære dig at strikke farvemosaik i retstrik. En meget nem måde at strikke dit eget farverige tilbehør. For at gøre dette skal du blot finde to kontrastfarver du godt kan lide i Pima Cotton samt en US str. 8 (5 mm) strikkepinde. Det er ideel at strikke tæpper, halsrør og tørklæder, da farveskiftene er på vrangsiden af dit projekt.

 

 

Du vil aldrig forestille dig hvor let det kan være at strikke i to farver indtil du prøver det. I dagens indlæg vil vi lære dig at lave mosaik i retstrik. Ja ja, kun retstrik, to kontrastfarver, strikkepinde og…. Så får du sjov og farverigdom. Kan du forestille dig hvordan dette mosaikmønster vil se ud i dit strikkede tilbehør?

 

 

For at strikke mosaikmønster ska du bruge to kontrastfarver i vores Pima Cotton og strikke pinde US str. 8 (5 mm).

 

PROCES:

For at strikke mosiakmønster skal du kende til 3 simple teknikker: At slå op, retstrik og at tage 1 maske løst af, uden at strikke den, hvilket vi vil lære dig at gøre som det næste:

 

Man tager altid masker løst af uden at strikke dem fra venstre strikkepind til den højre. Det betyder: Tag masken af med højre strikkepind, som ville du strikke den vrang, men tag den blot over uden at strikke den. Maskerne tages forskelligt a fi lige og ulige rækker:

 

I ulige rækker tages masken af med garnet bagved projektet, sådan farveskiftet er på vrangsiden.

 

 

I lige rækker tages masken af med garnet foran projektet, sådan at farveskiftet bliver på vrangsiden.

 

 

Lad os begynde!

 

Du skal slå et antal masker op der er deleligt med 12 ? 3 (på vores eksempel har vi slået 27 masker op).

 

Når man arbejder med mosaikmønster skal man skifte mellem farve A (Base farve) og farve B (kontrastfarve)

 

 

Række 1 og 2 (med farve A): Strik alle masker ret.

 

 

Række 3 (med farve B): Strik 1 maske ret. *Tag 1 maske løst af, strik 11 masker ret*. Gentag fra * til * indtil der er 2 masker tilbage, tag 1 maske løst af, strik 1 maske ret.

 

 

Række 4 og de resterende lige rækker: Strik alle de masker du strikke i forrige række med den samme farve so mi den foregående række. Du skal også tage de samme masker løst af, som du tog a fi den forrige række (med tråden foran dit arbejde).

 

 

Række 5 (med farve A): Strik 1 maske ret. *Strik 3 masker ret. **tag 1 maske løst af, strik 1 maske ret**, gentag fra ** til ** 3 gange mere, strik 1 maske ret*. Gentag fra * til * indtil der er 2 masker tilbage, strik 2 masker ret.

 

Række 7 (med farve B): Strik 1 maske ret. *Strik 2 masker ret, tag 1 maske løst af, strik 7 masker ret, tag 1 maske løst af, strik 1 maske ret*. Gentag fra * til * indtil der er 2 masker tilbage, strik 2 masker ret.

 

 

Række 9 (med farve A): Strik 1 maske ret. *Strik 1 maske ret, tag 1 maske løst af, strik 3 masker ret, tag 1 maske løst af, strik 1 maske ret, tag 1 maske løst af, strik 3 masker ret, tag 1 maske løst af*. Gentag fra * til * indtil der er 2 masker tilbage, strik 2 masker ret.

 

 

 

Række 11 (med farve B): Strik 1 maske ret. *Strik 4 masker ret, tag 1 maske løst af, strik 3 masker ret, tag 1 maske løst af, strik 3 masker ret*. Gentag fra * til * indtil der er 2 masker tilbage, strik 2 masker ret.

 

 

Række 13 (med farve A): Strik 1 maske ret. *Strik 1 maske ret, tag 1 maske løst af, strik 1 maske ret. Tag 1 maske løst af, strik 5 masker ret, tag 1 maske løst af, strik 1 maske ret, tag 1 maske løst af*. Gentag fra * til * indtil der er 2 masker tilbage, strik 2 masker ret.

 

 

Række 15 (med farve B): Strik 1 maske ret. *strik 6 masker ret, tag 1 maske løst af, strik 5 masker ret*. Gentag fra * til * indtil der er 2 masker tilbage, strik 2 masker ret.

 

 

Række 17 og 18 (med farve A): Gentag række 13 og 14.

 

Række 19 og 20 (Farve B): Gentag række 11 og 12.

 

Række 21 og 22 (Farve A): Gentag række 9 og 10.

 

Række 23 og 24 (med farve B): Gentag række 7 og 8.

 

Række 25 og 26 (med farve A) Gentag række 5 og 6.

 

 

Gentag række 3 til 26 indtil du når den ønskede længde.

 

Nu skal du bare i gang med det. Glem ikke at tage et billede af dit projekt og vise os det på de sociale medier med hashtagget: #weareknitters

You May Also Like