Sådan hækler du bølgede oldemormasker

Total
2
Shares

Alle der begynder at hækle ved, at en dag er de nødt til at hækle det uundgåelige tæppe i oldemorfirkanter. Vi vil lære dig en variation af det klassiske mønster, der er meget lettere fordi det hækles række for række. Du skal ikke sy firkanter sammen bagefter, men effekten er den samme. Et nemt og kært mønster. Det er hurtigt at hækle det, og du kan lave det i tungt eller let uld, eller sågar bomuld til foråret. Du kan kombinere en hel masse farver eller du kan lave det i en farve. Forstil dig alle mulighederne!

 

Lad os begynde med at hækle. Lav en luftmaskerække, der er deleligt med 18 plus 6 ekstra. I dette eksempel bruger vi Meriwoll i to farver

 

 

Række 1: 3 stangmasker (stm) i den 6. luftmaske.  *[Spring 2 luftmasker over og 3 stm i næste maske] Gentag fra [ til ] 1 gang mere.

 

 

Spring 5 luftmasker over og hækl 3 stm i den 6. luftmaske Gentag fra [ til ] 1 gang mere.

 

 

Spring 2 luftmasker over. I næste luftmaske hækles 3 stm, 3 luftmasker og 3 stm*.

 

 

Gentag fra * til * rækken ud.

 

 

Række 2: Skift farve, hækl 5 luftmasker. Hækl 3 stm i den næste luftmaskebue fra rækken før. *[Hækl 3 stm i næste luftmaskebue fra rækken nedenunder]. Gentag fra [ til ] 2 gange mere. Spring den næste luftmaskebue over og gentag fra [ til ] to gange mere i den næste luftmaskebue fra rækken nedenunder, hækl 3 stm, 3 luftmasker, 3 stm*.

Gentag fra * til * rækken ud.

Gentag række 2 indtil du når den ønskede længde.

Nu kan du lade fantasien flyve og bruge alle de farver du ønsker, og lave tæppet så stort som du har brug for. Husk at bruge hashtagget #weareknitters på de sociale medier.

You May Also Like