Sådan strikkes vævet kabelstrik

Total
0
Shares

I dag vil vi vise jer en teknik, der er lige så flot, som den er sjov at strikke. Det er et kabelstrikmønster, der ser ens ud på forside og bagside.

I denne tutorial har vi brugt det nye Meripacagarn i farven lavendel. Er den ikke flot? Du skal også bruge et par strikkepinde i den størrelse, der passer til det garn, du vil strikke med, og en snoningspind til snoningerne.

Det første, du skal huske for at strikke vævet kabelstrik er, at du skal slå et antal masker op, der er deleligt med 12. Vi har slået 36 masker op. Du skal også være opmærksom på, at dette mønster strikkes over et rækkeantal, der er deleligt med 7.

*På billedet har vi strikket to sekvensen to gange.

Lad os komme i gang!

Slå et antal masker op, der er deleligt med 12 +12 masker.

Række 1 og 5: *Strik 2 masker ret, 2 masker vrang og  2 masker ret*. Gentag fra * til * indtil slutningen af rækken.

Række 2 og alle lige rækker: Strik maskerne, som de viser sig – det vil sige ret over ret og vrang over vrang.

Række 3: Strik 2 masker ret, 2 masker vrang og 2 masker ret. *Sæt 6 masker over på snoningspinden og placer dem foran arbejdet. Strik 2 masker ret, 2 masker vrang og 2 masker ret. Sæt de masker, du havde på snoningspinden, tilbage på venstre strikkepind og strik 2 masker ret, 2 masker vrang og 2 masker ret*. Gentag fra * til * indtil der er 6 masker tilbage og strik 2 masker ret, 2 masker vrang og 2 masker ret.

Række 7: *Sæt 6 masker over på snoningspinden og placer dem bag arbejdet. Strik 2 masker ret, 2 masker vrang og 2 masker ret. Sæt de masker, du havde på snoningspinden, tilbage på venstre strikkepind og strik 2 masker ret, 2 masker vrang og 2 masker ret.* Gentag fra * til * indtil slutningen af rækken.

You May Also Like