Sådan slår du ribmasker op

Total
3
Shares

Jeg hedder Anika @annidestages, og på min Instagramkonto poster jeg billeder af mine strikkeprojekter og aktuel inspiration. Jeg lærte at strikke for to et halvt år siden, og på Instagram kan jeg kombinere mine passioner: at strikke og at tage billeder.

Det jeg bedst kan lide er hurtige projekter, så jeg har allerede strikket flere huer. Til disse projekter er der én ting, der er meget vigtigt: en elastisk opslagningskant. Jeg vil vise dig hvordan du laver sådan en her.

Sådan slår du ribmasker op

Opslagning af ribmasker er særligt nyttigt til at strikke huer eller andre ting med 1×1 ribstrik. Det øger elasticiteten i dit strikketøj, og det er også meget enkelt:

Petite Wool og 8mm strikkepinde er ideelle til at øve sig i at slå masker op i rib. Du har brug for at kende til følgende teknik:

Slå masker op

Start med en løbeknude, der bruges som den første maske.

Placer din tommelfinger og pegefinger imellem de to tråde garn og tag fat i dem med din lillefinger og ringfinger.

Slå først en retmaske op. Før strikkepinden nedenunder den forreste tråd og derefter rundt om den bagerste tråd . Så fører du strikkepinden tilbage, mens du lader den passere under den forreste tråd. Du har nu slået din første ribmaske op .

Nu skal du slå en vrangmaske op. For at gøre det, skal du føre din strikkepind bagfra begge tråde, , hen over den forreste tråd og under den bagerste tråd mod midten . Nu har du din anden ribmaske.

For at lave din opslagskant i ribstrik, slår du skiftevis ret- og vrangmasker op, indtil du har det ønskede antal. Du skal slå den sidste maske op på den måde du normalt vil anvende, så maskerne ikke kan løbe af strikkepinden. Nu kan du begynde at strikke dit projekt. Vi håber du får det sjovt!

Hvad synes du om at slå op med ribmasker? Vis os dine projekter ved at anvende hashtag #weareknitters.

You May Also Like