SÅDAN HÆKLER DU FLØJLSTJERNEMØNSTER

Total
0
Shares

 

Fløjlstjernemønsteret er et mellemsvært mønster. Du skal vide hvordan man hækler luftmasker, fastmasker, dobbelt stangmaske, dobbelt stangmaske foran masken*, muslingemønster** og lukke masker af sammen. Tag det roligt, hvis du ikke ved hvordan man hækler alle disse teknikker, for du kan se dem på vores We are knitters YouTube kanal.

*Dobbelt stangmaske foran masken: En dobbelt stangmaske foran masken er hæklet som en almindelig dobbelt stangmaske, men istedet for at stikke hæklenålen ind i masken, hækler man omkring “masken” (selve kroppen af masken) på følgende måde: Stik hæklenålen ind forfra og bagud, sådan at masken er foran hæklenålen.

**4 masker muslingemønster: For at hækle et 4 masket muslingemønster skal du hækle 4 masker i den samme maske. Med andre ord, skal du hækle i den samme maske 4 gange.

**3 masker muslingemønster: For at hækle et 3 masket muslingemønster skal du hækle 3 masker i den samme maske. Med andre ord, skal du hækle i den samme maske 3 gange.

Dette mønster er deleligt med 12 masker + 1 maske. Vi har brugt  Meriwool i aquamarine og en  str. 8 hæklenål.

Række 1: Hækl 4 luftmasker, hækl en musling af 3 dobbelte stangmasker i den femte luftmaske fra nålen. *Hækl 1 luftmaske, spring over 5 luftmasker, hækl 1 fastmaske i den sjette luftmaske. Hækl 1 luftmaske, spring over 5 luftmasker, hækl en musling af 3 dobbelte stangmasker, hækl 3 luftmasker, hækl en musling af 3 dobbelte stangmasker i den samme maske som den sidste musling*. Gentag fra * til * indtil du har 12 masker tilbage. Hækl 1 luftmaske, spring over 5 luftmasker, hækl 1 fastmaske, hækl 1 luftmaske, hækl en musling af 4 dobbelte stangmasker i den sidste luftmaske.

 

Række 2: Hækl 1 luftmaske. *Hækl 5 luftmasker, hækl 6 dobbelte stangmasker foran masken i de 6 dobbelte stangmasker fra forrige omgang. Hækl 5 luftmasker, hækl 1 fastmaske i luftmaskebuen fra forrige omgang*. Gentag fra * til * rækken ud. Husk at den sidste fastmaske i den sidste gentagelse skal hækles i den fjerde vendemaske fra forrige omgang.

 

 

Række 3: Hækl 1 luftmaske. *Hækl 1 luftmaske, spring over luftmaskebuen fra forrige omgang, hækl en musling af 3 dobbelte stangmasker i den næste maske. Hækl 3 luftmasker, hækl en musling af 3 dobbelte stangmasker i den samme maske som sidste musling. Hækl 1 luftmaske, spring over luftmaskebuen fra forrige omgang, hækl 1 fastmaske i fastmasken fra sidste omgang*. Gentag fra * til * rækken ud. Husk af den sidste fastmaske hækles i vendemasken fra forrige række.

 

Række 4: Hækl 4 luftmasker. Hækl 3 dobbelte stangmasker foran masken lukket af sammen i de næste 3 masker. *Hækl 5 luftmasker, hækl 1 fastmaske i den næste luftmaskebue formet af de 3 luftmasker fra forrige række. Hækl 5 luftmasker, hækl 6 dobbelte stangmasker foran masken lukket af sammen i de næste 6 dobbelte stangmasker*. Gentag fra * til * indtil der er 1 musling. Hækl 5 luftmasker, hækl 1 fastmaske i luftmaskebuen formet af de 3 luftmasker i forrige omgang. Hækl 5 luftmasker, hækl 3 dobbelte stangmasker foran masken lukket af sammen i det næste 3 dobbelte stangmasker, hækl 1 dobbelt stangmaske i vendemasken fra forrige omgang.

Række 5: Hækl 4 luftmasker, hækl en musling af 3 dobbelte stangmasker i den næste maske. *Hækl 1 luftmaske, spring luftmaskerne formet af de 5 luftmasker i den forrige række, hækl en musling af 3 dobbelte stangmasker, hækl 3 luftmasker, hækl en musling af 3 dobbelte stangmaske i samme maske som den sidste musling*. Gentag fra * til * indtil der er 2 luftmaskebuer formet af luftmaskerne fra forrige række. Hækl 1 luftmaske, spring over buen formet af de 5 luftmasker fra forrige række, hækl 1 fastmaske i den næste maske, 1 luftmaske, hækl en musling af 4 dobbelte stangmasker i den sidste luftmaske.

Gentag række 2 til 5 indtil du når den ønskede længde.

 

 

Husk at tage masser af billeder og uploade dem til de sociale netværk med hashtagget #weareknitters.

You May Also Like