Sådan strikker du Entrelac. Fase 3: Anden række firkanter

Total
6
Shares

 

Image: photo-1

Lad os starte med tredje vejledning I, vhordan man strikker Entrelac. Nu er du nok blevet vild med denne teknik, hvor man kan se hvor fedt det er når man kan se arbejdet tage form med hver firkant man laver. Vi vil forklare hvordan man strikker den anden række firkanter, denne del går lidt hurtigere fordi, I hvert fald I begyndelsen, firkanterne skal strikkes på samme måde.

Image: photo-2

Til denne trin-for-trin-vejledning har vi brugt: str. 11 strikkepinde og et nøgle af vores fine uld The Meriwool.

F’r du begynder at strikke, skal du gennemgå denne liste med teknikker du skal kende til:

  • Strik ret
  • Strik vrang
  • Venderækker
  • Strik 2 masker sammen vrang.
  • Saml masker op som vrang.

Husk, at I denne demonstration arbejder vi med et maskeantal der er deleligt med 6 masker, men du kan gøre det med så mange masker du har lyst til. J

Når vi kigger tilbage på det sidste trin I fase 2 I, hvordan man strikker Entrelac (første række firkanter), ser vores strikkepinde ud som på billedet herunder: Vrangsiden vender op mod dig, med en maske på din højre strikkepind efter du har lavet den venstre trekant, og resten af maskerne skal være på venstre strikkepind. Lad os begynde fra det trin.  J

Image: photo-3

Første firkant I rækken

Med din højre strikkepind skal du samle 6 masker op som vrang langs siden af trekanten (1 maske for hver 2 rækker). Vend dit arbejde. sing your right-hand needle pick up 5 stitches purlwise along the side of the triangle (1 stitch for every 2 rows). Turn your work.

Nu fortsætter vi med at strikke på følgende måde:

Række 1 (retside): Strik 6 masker ret, vend dit arbejde.

Række 2 (vrangside): Strik 5 masker vrang, strik 2 masker sammen vrang. Vend dit arbejde.

Gentag række 1 og 2 indtil du er færdig med denne gruppemasker, eller: indtil der ikke er flere masker tilbage at strikke I denne firkant.

Image: photo-4

Resterende firkanter I rækken

Når du er færdig med denne del vil vi fortsætte med at strikke de resterendsew firkanter I rækken. De strikkes på samme måde som den første firkant, men istedet for at samle 5 masker op langs siden af trekanten, samler vi 6 op. I den første firkant samler vi kun 5 masker op, fordi vi allerede havde 1 maske på strikkepinden. Du kan se det I videoen og instruktionerne nedenunder.

 

Med højre strikkepind samler du 6 masker op som vrang langs siden af trekanten (1 masker for hver 2 rækker). Vend dit arbejde.

Række 1 (retside): Strik 6 masker ret, vend dit arbejde.

Række 2 (vrangside): Strik 5 masker vrang, strik 2 masker sammen vrang. Vend dit arbejde.

Gentag trinene ovenover for at strikke der antal firkanter du skal bruge for at færdiggøre rækken. I vores eksempel har vi lavet 4 firkanter.

Image: photo-5

Vi håber du kan lide denne trejde instruktion I, hvordan man strikker Entrelac. Der er kun et trin tilbage for at afslutte, og vi vil elske at se dine projekter, hvor du har brugt denne teknik på de sociale medier under hashtag #weareknitters. Vi ses!

You May Also Like