Sådan hækler du diagonalt mønster forom stangen

Total
2
Shares


Image: photo-1


Hækling er fuld af overraskelser. Nogle gange kan vi med en enkel variation af de grundlæggende masker skabe kombinationer, der bliver til utroligt smukke strukturer. Det er hvad, der skete med dette diagonale mønster i struktur, som vi vil vise dig i denne trin-for-trin tutorial: halve stangmasker og krydsede stangmasker forom stangen og … den smukkeste struktur!

Image: photo-2


Til denne tutorial brugte vi en 7 mm hæklenål  og et garnnøgle af vores fine uld The Petite Wool.

Som altid, før vi begynder, har vi en liste over de masker vi vil anvende:

  • Halv stangmaske.
  • Stangmaske.
  • Krydset stangmaske forom stangen: Den krydsede stangmaske forom stangen hækles på samme måde som stangmasker, men med to forskelle. For det første, i stedet for at hækle i den næste maske, hækler du i masken før, med andre ord, find masken før den du lige har hæklet (en maske til højre og nedenfor). Når du har fundet masken, i stedet for at stikke hæklenålen ind i toppen af masken som normalt, stikker du hæklenålen rundt om stangen (maskens krop) på følgende måde: Stik hæklenålen ind på højre side af stangen fra forsiden af arbejdet, og før den ud igen på venstre side af stangen bagfra, så stangen er foran hæklenålen. Slå om og træk garnet bagom stangen. Fortsæt med at hækle stangmasker som normalt. Hvis det ikke er helt klart nu, skal du ikke fortvivle! Denne tutorial indeholder en video J
  • Spring masker over: For at springe en maske over, skal du lade være med at hækle i masken fra forrige række.
Image: photo-3


Det første vi gør er, at lave en begyndelsesrække af luftmasker med et antal masker, der er deleligt med 4.

Image: photo-4


Række 1: Hækl 2 luftmasker og hækl halve stangmasker i hver maske.

Image: photo-5


Række 2: Gentag række 1.

Image: photo-6


Række 3: Hækl 2 luftmasker, hækl 1 halv stangmaske. Nu skal du *hækle 1 krydset stangmaske forom stangen, springe 1 maske over, og hækle 3 halve stangmasker*. Gentag fra * til * indtil der er 2 masker tilbage. Hækl 1 krydset stangmaske forom stangen, spring 1 maske over, hækl en halv stangmaske i den sidste maske.

Image: photo-7


Række 4: Gentag række 1.

Image: photo-8


Række 5: Hækl 2 luftmasker, hækl 3 halve stangmasker. *Hækl 1 krydset stangmaske forom stangen, , spring 1 maske over, hækl 3 halve stangmasker*. Gentag fra * til * indtil slutningen af rækken.

Nu gentager du række 3 til 6 for at lave dit hæklede stykke så langt som du ønsker 🙂

Vil du gerne se, hvordan du gør det det trin-for-trin? Vi har lavet en video til dig, så du ikke farer vild på nogen af rækkerne.

Vi håber du syntes lige så godt om dette hurtige og nemme mønster, som vi syntes om at lære dig det. Som altid, ville vi elske hvis du har lyst til at dele dine projekter med os på de sociale medier ved at bruge hashtagget #weareknitters. Vi ses næste gang!


You May Also Like

Sådan hækler du rundt

    Hvis du har set de berømte oldemorfirkanter og har forelsket dig i deres farmer og form, eller set sommertasker lavet med chunky bomuld, som du kan bruge hele…
View Post