Sådan strikker du serpentinermønster

Total
20
Shares

Imagen: foto-1


Nemme masker behøver ikke at være kedelige, og i dag vil vi vise dig hvordan. Med en base i ribstrik, en stoppenål og en tråd garn, kan du lave disse sjove serpentiner til at pynte dit forårstøj. Kan du forestille dig hvordan de ville se ud på en cardigan? 🙂

Imagen: foto-2


Til denne tutorial har vi brugt et par af vores 8 mm strikkepinde og et nøgle The Petite Wool.

Imagen: foto-3


Du har også brug for en stoppenål for at tilføre det sjove pift til dette mønster.

Før du starter, er der her en liste over de masker du allerede bør kende:

Imagen: foto-4


Lad os begynde med mønstrets base. Du skal slå et antal masker op der kan deles med 6 + 2, og derefter strikke følgende to rækker:

Række 1 (retsiden):  *Strik 2 masker vrang, og 4 masker ret*. Gentag fra * til * indtil der er 2 masker tilbage på din strikkepind, og strik dem vrang.

Række 2 (vrangsiden): *Strik 2 masker ret, og 4 masker vrang*. Gentag fra * til * indtil der er 2 masker tilbage på din strikkepind, og strik dem ret.

Gentag disse to rækker indtil du når den ønskede længde på dit projekt. På den næste retsiderække: Luk maskerne af, mens du strikker dem som på række 1.

Imagen: foto-5


Nu skal vi starte med at lave serpentinerne. På billedet ovenfor, til højre, er aflukningskanten, og på det venstre, er opslagskanten.

Imagen: foto-6


Først tråder du nålen med det samme garn som du brugte til at strikke basen med.

Imagen: foto-7


På vrangsiden laver du en lille knude for at hæfte tråden, så den ikke bliver trukket igennem strikket, og så du nemt kan lave serpentinerne.

Imagen: foto-8


Før garnet fra bagsiden af arbejdet til forsiden, således at du arbejder på en af siderne i grupper af 4 retmasker.

Imagen: foto-9


Dette vil etablere afstanden mellem serpentinerløkkerne. I vores tilfælde, har vi 6 rækker imellem. Denne afstand skal altid være den samme.

Imagen: foto-10


Nu stikker du spidsen af nålen ind på den højre side af gruppen af retmasker, og trækker det ud i en lige linje i den anden side.

Imagen: foto-11


Sådan her lader du løkken hvile, når du er færdig med det forrige trin.

Imagen: foto-12


Gentag de sidste tre trin så mange gange som nødvendigt, indtil du når den nederste del af basen.

Imagen: foto-13


Nu trækker du forsigtigt i garnet, så serpentineren rynkes. Vær opmærksom på ikke at trække for hårdt, og på at afstanden mellem de enkelte løkker er lige stor.

Imagen: foto-14


Hæft ende på bagsiden af arbejdet, så tråden ikke trevler op. Nemt, ikke?

Du har nu set at et mønster så simpelt som ribstrik, kombineret med en stoppenål, kan gøre underværker. Vi glæder os til at se hvordan du bruger denne tutorial, og som altid, del det på de sociale medier med hashtag #weareknitters

You May Also Like