Sådan strikker du bølgestrik

Total
0
Shares


foto 1

Vinteren er ovre! Nu er det tid til at planlægge lækre forårs- og sommerprojekter, så i dag vil vi vise jer et enkelt, men meget fint hulstriksmønster. Bølgestrik bruger hulstrik i selve mønstret, hvor man strikker retmasker og tager masker løst af. [1] 

Materialer:

foto 2

For at få strikkerapporten til at gå op, skal du slå et antal masker op, der er deleligt med 10 + 5 masker. I strikkeprøven har vi slået 25 masker op i alt.

Række 1 og 2: Strik alle masker ret.

Række 3:  *Strik 5 masker ret, strik 1 maske ret og slå garnet om strikkepinden 2 gange, strik 1 maske ret og slå garnet om strikkepinden 3 gange, strik 1 maske ret og slå garnet om strikkepinden 4 gange, strik 1 maske ret og slå garnet om strikkepinden 3 gange, strik 1 maske ret og slå garnet om strikkepinden 2 gange*. Gentag fra * til * indtil der er 5 masker tilbage og strik dem ret.

Række 4: Strik alle masker ret og lad omslagene glide af strikkepinden.

Række 5 og 6: Strik alle masker ret.

Række 7: *Strik 1 maske ret og slå garnet om strikkepinden 2 gange, strik 1 maske ret og slå garnet om strikkepinden 3 gange, strik 1 maske ret og slå garnet om strikkepinden 4 gange, strik 1 maske ret og slå garnet om strikkepinden 3 gange, strik 1 maske ret og slå garnet om strikkepinden 2 gange. Strik 5 masker ret*. Gentag fra * til * indtil der er 5 masker tilbage. Strik 1 maske ret og slå garnet om strikkepinden 2 gange, strik 1 maske ret og slå garnet om strikkepinden 3 gange, strik 1 maske ret og slå garnet om strikkepinden 4 gange, strik 1 maske ret og slå garnet om strikkepinden 3 gange, strik 1 maske ret og slå garnet om strikkepinden 2 gange.

Række 8: Strik alle masker ret og lad omslagene glide af strikkepinden.

Række 9 og 10: Strik alle masker ret

Herefter skal du gentage række 3 til 10. I strikkeprøven har vi strikket 2 rækker ret mellem hver bølgerække, men man kan gøre det på mange andre måder. Du kan strikke det præcist som du vil.

foto 3

Nu, hvor du ved, hvordan man strikke bølgestrik, kan du bruge mønstret, som du synes, det passer bedst. Du kan strikke bølgerne større eller mindre, og du kan lægge flere masker eller rækker mellem bølgerne.

Vi vil rigtig gerne se dine projekter med dette fine mønster, så læg dem endelig ud på de sociale medier med hashtagget #WeAreKnitters.


Ojo: Enlace no funciona en danés, cambiando el “.com” a “.da”. Enlace original: https://blog.weareknitters.com/knitting-tips/elongated-stitch/

You May Also Like