SPYDMØNSTER

Total
1
Shares

Hvis du allerede har fået styr på de basale hæklemasker, og du gerne vil tilføre dine kreationer en lille smule charme, vil du i dag lære en nem og attraktiv maske, der giver dig mulighed for at tilføje farver på en original måde: Spydmønster.

foto 1

Til denne tutorial skal du bruge: En 5 mm hæklenål, og i dette tilfælde, bruger vi tre nøgler Pima Cotton i forskellige farver.

Dette er et sjovt og enkelt hæklemønster. For at lave det, er alt du behøver at kende til

For at starte, skal du hækle en række af luftmasker, der er delelig med 6 luftmasker + 2 ekstra til kantmaske på hver side.

foto 2

Række 1 til 6: Hækl alle masker i fastmasker.

                                               foto 3

Række 7: Efter du har hæklet 6 rækker, skifter du farve for at starte på Spydmønster. Lav en luftmaske til at vende med den nye farve, og lad os komme i gang.  

foto 4

1. Stik hæklenålen ind i den næste maske og hækl en normal fastmaske.

foto 5

2. For at hækle den anden maske, skal du tælle to rækker ned og stikke hæklenålen ind der for at lave en fastmaske fra denne maske.

 foto 6

3. For at hækle den tredje maske, tæller du tre rækker ned og stikker hæklenålen ind der for at lave en fastmaske fra denne maske.

4. Fortsæt på denne måde for at hækle de næste 3 masker, mens du tæller henholdsvis 4, 5 og 6 rækker ned.

foto 7

Når du har hæklet de 6 masker, gentager du trin 1 til 4, indtil der er 1 maske tilbage, og hækler denne i en normal fastmaske.

 foto 8

Række 8 til 13: Hækl alle masker i fastmasker.

foto 9

Række 14: Skift farve og gentag række 7 til 13.

 foto 10

I denne tutorial har vi brugt tre forskellige farver, så du kan se kontrasten når du laver spydmønster, men når du har lært denne teknik, kan du kombinere så mange farver som du vil, dele designet op i flere eller færre rækker, eller endda blande det med andre typer af hæklemønstre. Der er ingen grænser.

Vi udfordrer dig til at bruge din fantasi og dele det med os!

Vi ville elske at se dine kreationer på de sociale medier, husk at brug hashtag #WeAreKnitters.

You May Also Like