Sådan hæfter du ende i retstrik.

Total
2
Shares

Vi har før talt om, hvor vigtigt det er, at du hæfter ende på dine projekter, og hvor stor betydning det har for finishen og holdbarheden på projekterne. Vi har allerede set, hvordan man hæfter ende i glatstrik, og i dag skal vi kigge på, hvordan man skjuler de resterende stykker garn i retstrik.

I denne tutorial bruger vi et stykke garn, der har en anden farve end projektet, så du bedre kan se, hvordan man gør.

  1. Dobbeltsting

For at kunne gemme de overskydende tråde korrekt, skal vi “kopiere” de masker, vi allerede har strikket. Følg rækkefølgen på billederne, så du fører nålen rigtigt gennem hver maske. Som du kan se, kan man næsten ikke se stingene, og det betyder, at du kan bruge denne teknik på både ret- og vrangside.

  1. Vandret

Før nålen nedefra og op ind i en af de øverste masker i rækken. Herefter fortsætter du til næste maske på venstre side, hvor du fører nålen ind i masken i modsat retning, dvs. nedad.

Gentag disse trin indtil du har syet et par masker og enden er hæftet fast.

  1. Diagonalt

En anden måde at hæfte ende på i retstrik, er at sy diagonalt. Det er en nem og meget hurtig metode.

Indsæt nålen opad og diagonalt, du skal hele tiden sørge for at sy i de masker, der følger hinanden i en 45° vinkel. Herefter vender du nålen og syer ned gennem de præcist samme masker, som du lige har syet i.

Nu er du klar til at gå i gang med et hvilket som helst projekt. Husk, at det er detaljerne i et strikkeprojekt, der er med til at gøre det perfekt.

I vores eksempel har vi brugt bomuldsgarn i farverne natural og orange, men du kan selvfølgelig bruge den farve, du allerbedst kan lide og 5mm strikkepinde i træ.

Hvadenten du er ekspert eller nybegynder på dette område, vil vi altid gerne se dine strikkeprojekter. Du kan dele dem med os på Instagram med hashtagget #weareknitters.

You May Also Like

Sådan monterer du ærmer

Hånden på hjertet: Hvem kender ikke følelsen af endelig at være blevet færdig med et strikkeprojekt, den der lækre sweater, og… når du har lukket den sidste maske af… så…
View Post