Sådan laver du frynser

Total
1
Shares

Frynser er tilbage! Det ses på tasker, jakker og shorts, og det bedste af det hele er, at det er utroligt nemt selv at lave frynser, som du kan sætte på dine strikke- eller hækleprojekter! I dag viser vi dig, hvordan man laver frynser, så du kan costumize alt det, du vil med frynser.

I denne tutorial skal du bruge en hæklenål, en saks og et stykke kraftigt pap (eller en bog eller notesbog), som du kan vikle dit garn rundt om. Du skal selvfølgelig også bruge et strikkeprojekt at sætte frynser på. Er du klar?

Begynd med at vikle garnet rundt om papstykket eller bogen, så frynserne tager form. Det materiale, du bruger, skal have den præcise længde som du gerne vil have, at frynserne skal være. Vikl garnet mange gange rundt, jo flere gange jo bedre, men sørg for at alle trådene ligger lige, uden at krydse ind over hinanden.

Hvis du ikke har noget, du kan vikle garnet rundt om, kan du klippe hver frynse individuelt, men husk på, at det er meget, der skal klippes.

Brug saksen til at klippe frynserne i øverste ende af pappet, så de alle har den samme længde.

Nu har du en masse tråde. Dem deler vi op i par bestående af to eller tre tråde, som bliver sat ind i projektet.

Indsæt hæklenålen fra forsiden i kanten af dit projekt (begynd i midten og arbejd ud mod yderkanterne, så frynserne bliver ligeligt fordelt). Tag to tråde og sæt dem på spidsen af hæklenålen, mens du folder dem på midten. Træk hæklenålen og frynserne gennem masken.


De to tråde bliver til en løkke på forsiden af projektet. Tag dem forsigtigt af hæklenålen og træk den løse ende gennem løkken, så du har en knude.

Hiv i enderne af trådene, så knuden strammes og frynsen dannes. Ta-dah!

Gentag disse trin langs hele kanten af projektet, indtil du har lavet alle frynserne. Du kan lade noget plads være mellem hver frynse (ca. 3 maskers afstand) eller du kan sætte dem lige ved siden af hinanden. Det kommer an på hvilket look, du gerne vil have.

Selv om vi har klippet trådene, så de alle har den samme længde, så vil der altid være en smule forskel. Når du har sat alle frynserne på, kan du trække dem til samme længde og derefter klippe dem lige over.

Det er meget nemt at lave frynser, men det kræver tålmodighed at sætte dem på, så det kan måske være nemmere at gøre det over flere omgange. Du kan tilføje et smartere look ved at flette grupper af frynser sammen, der er et hav af muligheder.

Vi har brugt en 5mm hæklenål i træ og bomuldsgarn i gul, check alle farverne ud her!

Hvilke projekter vil du sætte frynser på?  Vis det på Instagram med hashtagget #weareknitters!

You May Also Like

Sådan monterer du ærmer

Hånden på hjertet: Hvem kender ikke følelsen af endelig at være blevet færdig med et strikkeprojekt, den der lækre sweater, og… når du har lukket den sidste maske af… så…
View Post