Sådan samler du masker op

Total
0
Shares

Hej!

Når vi skal strikke halskraver eller ærmer, skal vi nogle gange samle masker op. Men hvordan gør man det, hvis vi ikke har nogen masker, der venter på at blive opsamlet? Frygt ej, det er ret nemt!

Du kan altid samle masker op langs siden af et strikkeprojekt, du skal bare bruge en strikkepind og det garn, du gerne vil samle maskerne op med. Vi har forberedt alle materialerne her, så du kan se, hvordan det fungerer: En 15mm strikkepind og garn i farverne turkis og violet.

Nu skal vi samle masker op i den ene side af vores strikkeprøve. For at gøre det, skal vi bruge de mellemrum, der er mellem maskerne i den ene side af vores prøve. Kig godt efter på billedet, så kan du se de mellemrum, du skal sætte strikkepinden ind i:

Når du indsætte strikkepinden er det meget vigtigt at gøre det gennem begge tråde, sådan så trådene former et “V” i masken. På billedet ovenover kan du se, hvordan der er to tråde på pinden.

Lad os se, hvordan man samler maskerne op!

Begynd i højre hjørne af strikkeprøven med retsiden opad. Indsæt strikkepinden i mellemrummet under første maske, slå garnet, som du skal bruge til at samle masker op, rundt omkring din finger og rundt om pinden (her har vi brugt en kontrastfarve, så det er nemmere at se, hvordan det fungerer, men du kan selvfølgelig også bruge samme slags farve). Den korte ende af garnet skal være under strikkepinden og den lange ende, der kommer fra garnnøglet, skal være over strikkepinden, så du kan fortsætte med at samle masker op.

Nu skal du trække strikkepinden med garnet rundt om op gennem hullet, og så har du din første maske.

Følg de samme trin langs hele siden af prøven, indtil du har samlet det antal masker op, som du skal bruge. Husk, at du altid skal indsætte strikkepinden gennem begge tråde, slå garnet rundt om pinden og træk den ud med den nye maske på. Når du er færdig, ser dit resultat mere eller mindre sådan her ud:

Det er vigtigt, at du er omhyggelig, når du samler masker op, og at de er ligeligt fordelt,  så du ikke ender med at have store mellemrum mellem nogle af maskerne.

Men hør lige, man kan bruge denne teknik til meget mere end at samle masker op til kraver og ærmer! Du kan også bruge den til at kombinere masker, der hælder mod forskellige retninger med en virkelig fed effekt.

Du kan dele dine strikkeprojekter med os på Instagram med hashtagget #weareknitters!

You May Also Like