SÅDAN HÆFTER DU ENDE, MENS DU STRIKKER

Total
0
Shares

 

I denne tutorial vil vi vise dig, hvordan du hæfter ende, mens du strikker. Nogle tutorials vil foreslå, at du strikker garnenderne sammen med to eller tre masker, men det vil ikke komme til at se særligt pænt ud, fordi de vil bule ud på overfladen, og når du skal skifte farve, vil farveskiftet blive meget tydeligt.

 

Med den teknik, som vi vil vise dig i dag, vil du ikke kunne se garnenderne, dit strikkeprojekt vil stadig se godt ud, og på retsiden vil det se ud som om, at du slet ikke har brugt nogen teknik.

 

Her har vi strikket et par rækker i en farve efterfulgt af et par rækker i en kontrastfarve. Som du kan se, kan man ikke se det på vrangsiden. Lad os se, hvordan man gør:

 

Vi skal holde det stykke garn, som vi gerne vil hæfte ende på – i dette tilfælde det grå garn – mod venstre sammen med den nye garnende, vi skal til at strikke med – i dette tilfælde den violette. Det stykke af garnet, der er forbundet til garnnøglet, vil ligge til højre, og det, som vi skal “gemme” i maskerne, vil ligge til venstre.

 

Første maske strikkes helt normalt.

 

Strikkepinden indsættes på normal vis, men før vi tager masken af strikkepinden, lægger vi den korte ende samt den ende, vi skal gemme, ovenover strikkepindene.

 

Læg nu garnet om strikkepinden som sædvanligt, mens de garnender, du vil gemme, trækkes om på forsiden.

 

 

Vi fører garnenderne tilbage til vrangsiden og vi strikker masken færdig.

Næste maske strikkes normalt.

 

 

Disse trin skal gentages mens du strikker ca. de næste syv  masker, det vil sige tre masker, der strikkes normalt og en maske, der strikkes samtidigt med at du hæfter ende, efterfulgt af en maske, der strikkes normalt.

 

Som du kan se, er tricket at føre garnenderne frem til retsiden og holde dem sammen med den maske, du strikker, og så føre dem tilbage til vrangsiden med den maske, du har strikket. Det lyder måske lidt besværligt, men du skal kun gøre det i 3 eller 4 masker, så vær tålmodig, for det er ret nemt.

 

Som du kan se på vrangsiden af dette projekt, bliver garnenderne hæftet perfekt, og det eneste du skal gøre, er at klippe dem af i den sidste maske, som du har brugt til at strikke dem sammen.

 

 

Det er vigtigt, at du husker på, at når du strikker garnender sammen med maskerne i retstrik eller en anden slags strik, som ser ens ud på begge sider, så skal du altid hæfte ende på samme side af dit projekt, da garnenderne vil bule lidt ud. På den måde vil dit projekt ikke længere se ens ud på begge sider.

 

Du kan bruge denne teknik, når du skal lave strikke store farveskift som for eksempel “color blocking” til intarsiastrik, eller når du skal strikke striber i dit projekt.

No hay un paso 1 en el documento original.

El texto original dice que esto se repite durante 7 puntos, pero las instrucciones dadas utilizan solo 5.

You May Also Like

Sådan monterer du ærmer

Hånden på hjertet: Hvem kender ikke følelsen af endelig at være blevet færdig med et strikkeprojekt, den der lækre sweater, og… når du har lukket den sidste maske af… så…
View Post