“Thrums” – når du vil strikke projekter, der varmer ekstra meget

Total
0
Shares

 

 

Har du set eller har du nogensinde købt et par sokker eller vanter, der var foret med uld? De er højst sandsynligt lavet med en teknik, hvor man bruger garnrester fra gammeldags væve. Man strikkede vanter, huer og sokker, mens man vævede små stykker uld ind i foret, så man bedre kunne holde varmen.

 

Kunne du tænke dig at strikke et par vanter eller noget andet, der varmer ekstra godt denne vinter? Så er det på med vanten, for denne teknik er supernem og med det tykke garn fra We Are Knitters kan du strikke et par vanter, sokker eller en hue, hvis du skal ud i sneen. Teknikken kan bruges i alle opskrifter. Her har vi brugt en blanding af tykt og tyndt uldgarn fra We Are Knitters.

 

 

Du skal strikke almindeligt glatstrik, og dér hvor du gerne vil strikke det tykke garn ind, skal du indsætte højre strikkepind i masken under den maske, du skal til at strikke på venstre pind. Så skal du slå det tykke garn rundt om strikkepinden og føre det ud gennem masken.

 

 

Strik nu masken ret med det tynde garn, men uden at tage masken af venstre strikkepind.

 

 

Før det tykke garn gennem den maske, du lige har strikket, som om du skulle til lukke masken, og træk let i garnet fra bagsiden.

 

 

Fortsæt med at strikke glatstrik, mens du strikker dine thrums ind hver fjerde, femte eller sjette maske. I vrangrækkerne strikker du alle masker vrang og i retrækkerne strikkes dine thrums ind.

 

Hvis du har flere rester af det tykke garn fra We Are Knitters, kan du også bruge andre farver. Det vil være nemmest, hvis du har forskellige garnrester, som du har klippet på forhånd, for så går det hurtigere med at strikke. På indersiden kan du gnide garnet lidt sammen, så det filtes og varmer endnu mere.

You May Also Like