Sådan monterer du ærmer

Total
1
Shares
Billede: photo-1


Hånden på hjertet: Hvem kender ikke følelsen af endelig at være blevet færdig med et strikkeprojekt, den der lækre sweater, og… når du har lukket den sidste maske af… så har du stadig ikke syet stykkerne sammen eller ærmerne på. Ret irriterende, ikke? Og så ved du heller ikke, om sammensyningen kommer til at se godt ud. I denne tutorial viser vi dig, hvordan du syer ærmer på med et perfekt finish.

Billede: photo-2


I denne trin-for-trin-guide har vi brugt: En nål og et nøgle af vores Petit Wool.

Lad os komme i gang!

Billede: photo-3


Før du begynder at sy, skal du lægge kroppen og ærmerne med retsiden opad.

Billede: photo-4


Find midten på ærmet, og sæt en maskemarkør. Det er fra denne maske, at vi skal starte med at sy: Først fra midten og mod venstre, og bagefter fra midten og mod højre, af to omgange.

Du skal også huske på, at midten af ærmet skal ligge mod midten af skulderen, eller mod skuldersømmen, på dit projekt.

Nu skal du tråde nålen og gå i gang med at sy. Vi anbefaler, at du bruger en lang tråd, så den rækker til at sy fra midten og ud til én af siderne. Vi har lavet en video, så det er nemmere for dig at se, hvordan man syer ærmet fast.

Som du kan se, er det nemt at sy ærmet fast. Du skal bare huske på et par enkelte detaljer:

  • Begynd med ærmet, og stik nålen ind fra bagsiden og frem, i den midterste maske, hvor du har sat maskemarkøren.
  • Stik nu nålen ind i sweaterens for- eller bagstykke i første række, og træk nålen ud gennem næste række.
  • Gå tilbage til ærmet og stik nålen tilbage ind i samme maske, som du lige har syet i, fra forsiden og bagud, og træk nålen ud gennem næste maske. I slutningen af dette trin vil du have syet et “V”.
  • Gå nu tilbage til for- eller bagstykke og stik nålen ind i sidste række, du syede i. I stedet for at trække nålen ud gennem næste række, skal du springe en række over, som vist på billedet:
Billede: photo-5


  • Gå tilbage til ærmet og stik nålen ind i den sidste maske, du har syet i, og træk den ud gennem næste maske.

Gentag disse trin, indtil du har syet halvdelen af ærmet. Gentag på samme måde fra midten og ud til den anden side med den anden del af tråden.

Billede: photo-6


Og så har du dit ærmet, syet helt perfekt 🙂

Vi håber, at denne trin-for-trin-guide gør det nemmere og sjovere at sy ærmer i. Vi vil rigtig gerne se dine projekter på de sociale medier med hashtagget #weareknitters. Vi ses snart, knitters!


You May Also Like

4 udtagninger du bør kende.

I strikkeverden findes der mange forskellige måder at strikke udtagninger på, og det er vigtigt at kende dem allesammen. På den måde kan vi vælge den bedste slags udtagning til…
View Post